کاربرد و نقش کائولن در صنایع مختلف

کائولن به خاطر خواص متعددی که دارد، یک فیلر چند منظوره با موارد مصرف متفاوت در صنایع امروز دنیا است. این پرکننده صنعتی با خواص کاتالیزوری، سخت‌کنندگی، رنگ‌دهی، سفیدکنندگی، پرکنندگی، خاصیت نرمی و غیر سایشی در فرآیندهای مختلف صنایع به کار می‌رود. اگر مشتاقید با کاربرد کائولن و اهمیت آن در صنایع مختلف آشنا شوید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. برای خرید عمده این ماده صنعتی هم می‌توانید با کارشناسان فروش ما در آماتیس راه تجارت ویرا تماس بگیرید.

۱. صنایع ساختمانی

از کاربردهای کائولون در صنعت ساختمانی می‌توان به روان‌سازی اسکله‌های آسفالتی، تولید سرامیک و پوشش‌دهی و جلوگیری از آبگریزی اشاره کرد.

  • در بحث روان‌سازی اسکله‌های آسفالتی از فیلر کائولن به‌عنوان یک ماده چسبنده و جاذب استفاده می‌کنند تا خاصیت روان‌سازی آسفالت را بهبود ببخشند.
  • در صنعت تولید سرامیک این فیلر معدنی یک ماده روان‌ساز و پرکننده است که برای بالا بردن مقاومت سرامیک‌ها و انعطاف‌پذیری هرچه بیشتر آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده میزان استحکام پخت و پایداری سرامیک را نیز بهبود می‌بخشد.
  • می‌توان از فیلر کائولن به‌منظور پوشش‌دهی و جلوگیری از آبگریزی روی سطوح ساختمانی استفاده کرد.

۲. صنایع کاغذ و چاپ

یکی دیگر از مهم‌ترین کاربردهای فیلر کائولن در صنعت کاغذ و چاپ است. این ماده معدنی به‌عنوان یک روان‌کننده و جاذب عالی در تولید کاغذ مورد استفاده قرار می‌گیرد و نتیجه‌ی استفاده از آن، افزایش کیفیت، نرمی و براقیت کاغذ است. همچنین در صنعت چاپ به‌عنوان یک ماده رنگ‌زا کاربرد دارد. این ماده می‌تواند به عنوان یک پوشش تمام‌عیار عمل کند و نفوذ‌پذیری و تحمل آن را نسبت به جوهر بالا ببرد. در ضمن، علاوه ‌بر بهبود عملکرد کاغذ، هزینه تولید این محصول را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.

۳. صنایع آرایشی و بهداشتی

این ماده معدنی به لطف بافت نرم و قابلیت انحلال در آب، یک رنگدانه عالی در صنعت تولید محصولات آرایشی و بهداشتی است. این ماده در تولید لوسیون‌ها و کرم‌های آرایشی نقش یک ماده جاذب و نرم‌کننده را دارد. همچنین به‌عنوان یک ماده جاذب و تمیزکننده پوست در تولید انواع ماسک صورت و بدن به کار می‌رود.

۴. صنایع پلیمری و لاستیک‌سازی

در صنعت لاستیک‌سازی از این فیلر به‌عنوان یک ماده پرکننده و تقویت‌کننده استفاده می‌شود و هدف تقویت خواص مکانیکی و فیزیکی تایر خودرو است. لاستیک خودرو خاصیت کششی خود را تا حد بسیار زیادی مدیون کائولن است.

۵. صنعت نسوز

مقاومت این ماده در برابر آتش باعث شده تا برای تولید مواد نسوز به کررات مورد استفاده قرار گیرد و یکی از پراستفاده‌ترین مواد این صنعت باشد. آجرهای نسوز و پشم آلومینا سیلیس دو نوع اصلی کائولن هستند که به‌عنوان فرآورده‌های نسوز در بازار شناخته می‌شوند.

۶. صنعت کابل

برای تولید کابل‌هایی که عایق قدرتمند داشته باشند، به اصلاح‌کننده‌های عملکرد الکتریکی احتیاج است. فیلر کائولن یکی از محبوب‌ترین محصولاتی است که به‌عنوان کارکتور عملکرد الکتریکی، عملکرد قابل قبولی دارد. البته برای تولید کابل‌هایی که به عایق الکتریکی بسیار زیادی احتیاج دارند باید از کائولن اصلاح شده کلسینه استفاده کرد.

۷. صنایع فلزی و صنایع خوراکی

یکی دیگر از کاربردهای رایج کائولن در صنایع فلزی است. این ماده به‌عنوان یک جاذب روغن و نوعی گریس مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنعت تولید محصولات خوراکی نیز به‌عنوان یک ماده جاذب و روان‌ساز کاربرد ویژه‌ای دارد. تا جایی که از آن در تولید برخی از محصولات غذایی مانند شکلات، پخت‌خوراکی و … استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

مواردی که در این مقاله به آنها اشاره کرده‌ایم تنها بخشی از کاربردهای گسترده کائولن در صنایع مختلف بودند! این ماده چند منظوره در صنعت روز دنیا مصارف بیشتری دارد و این گستردگی کاربرد را به تعدد خواص خود مدیون است. برای کسب اطلاعات بیشتر درمورد قیمت دقیق و مشاوره تلفنی رایگان درمورد خرید عمده کائولن با شماره 02188107725 تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

نوشتهٔ پیشین
خرید مواد اولیه لاستیک در اصفهان
نوشتهٔ بعدی
خرید روغن لاستیک در مشهد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up