روغن دی او پی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

هر سیستم و محصول به روغن روانکار مخصوص نیاز دارد و نمی‌توان از تمام روغن‌های صنعتی در تجهیزات مختلف یا ساخت محصولات لاستیکی و پلاستیکی استفاده کرد. روغن دی او پی یکی از پرکاربردترین روغن‌ها در صنعت تولید پلاستیک است. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با این روغن و خواص آن آشنا شویم.

روغن دی او پی چیست؟

روغن دی او پی (DOP) یک نوع روغن لاستیک پرکاربرد در تمام دنیاست که اگرچه قابلیت حل شدن در آب ندارد، به‌راحتی در روغن‌های معدنی حل می‌شود و مهم‌ترین استفاده آن در صنایع مختلف، به‌عنوان نرم کننده و روانکار است. این روغن بوی خاصی ندارد، رنگ آن روشن است و در برابر نور، گرما و سرما مقاومت عالی از خود نشان می‌دهد. از این روغن برای ایجاد تغییرات مطلوب در خصوصیات فیزیکی و مکانیکی بدون تغییر در ساختار شیمیایی پلیمر استفاده می‌شود.

برای خرید این محصول می‌توانید از طریق صفحه خرید روغن DOP یا صفحه تماس با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

تولیدکنندگان دی او پی در ایران کدام‌اند؟

روغن DOP؛ روانکار صنعتی

در حال حاضر این روغن توسط چند شرکت معتبر داخلی تولید و روانه بازار می‌شود که بیشتر آنها در استان‌های تهران، اصفهان، قم، قزوین، شیراز و یزد مستقرند. علاوه بر این موارد، کشور کره نیز نمونه خارجی این محصول را تولید و روانه بازار می‌کند. محصولات خارجی از طریق تامین‌کنندگان وارد کشور می‌شود و به دست خط تولید صنایع مختلف می‌رسد. از برند‌های معتبر و معروف روغن در بازار ایران می‌توان به روغن DOP تهران، روغن DOP شیراز، روغن DOP قم، روغن DOP اصفهان و روغن DOP الجی کره اشاره کرد.

روغن دی او پی چه خواصی دارد؟

روغن دی او پی با فرمول C6H4 (C8H17COO) 2، مایعی چسبناک، بی‌رنگ و محلول در روغن است که به واسطه ویژگی‌های مختلف، حجم تولید فوق‌العاده زیادی در سراسر دنیا دارد. از خواص این پلاستیزر پرکاربرد می‌توان به مقاومت عالی در برابر اشعه ماوراء بنفش، فراریت اندک، بهره‌وری بالا، مقاومت در برابر سرما، خاصیت ضد آب بودن و خاصیت عایق الکتریکی آن اشاره کرد. هزینه پایین و مقاومت بالا در برابر هیدرولیز و فعالیت‌های اکسیژن موجود در هوا از دیگر ویژگی‌های آن است.

نقطه جوش این روغن معادل ۳۸۶ درجه سانتیگراد، نقطه ذوب معادل منفی ۵۰ درجه سانتی‌گراد، وزن مخصوص ۰.۹۸۶ گرم بر سانتی متر مربع و تراکم بخار آن معادل ۱۳.۵ است.

کاربردهای روغن DOP چیست؟

کاربردهای روغن دی او پی به‌قدری زیاد است که شگفت‌زده‌تان می‌کند. این روغن پرمصرف در خط تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی به‌عنوان یک عامل روانکاری چندمنظوره کاربرد دارد و در مشاغل و صنایع بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از نمونه آنها می‌توان به صنعت تولید چسب و صنایع دیگر رنگ‌سازی، کفش‌سازی، شیلنگ‌سازی، کابل‌سازی، تولید اسباب‌بازی، گرانول‌سازی، نوار دور شیشه و … اشاره کرد. سایر کاربردهای این روغن عبارت‌اند از:

  • ساخت غشای ضد آب و شلنگ
  • تولید اجزای کاغذ و مقوا جهت پرداخت تکمیلی کاغذ
  • تولید انواع سموم دفع آفات
  • خازن‌های الکتریکی صنعتی
  • تولید جوهر قابل پاک شدن
  • تولید پوشش کف و آستر استخر
  • به‌عنوان روغن پمپ خلاء در صنعت
  • نرم‌کننده در مخلوط خمیر PVC
  • تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
  • تولید کابل و سیم برق
  • تولید انواع پوشش و لاک
  • روغن دی او پی در صنعت چرم مصنوعی
  • تولید درزگیر و واشر
  • صنعت تولید گرانول
  • روان کننده در صنعت نساجی
  • ساخت پیشرانه‌های موشکی
  • پلاستی سایزر در صنایع لاستیک‌سازی
  • لوازم اداری پلاستیکی مثل گیره کاغذی
  • ساخت مصالح ساختمانی مثل کاغذ دیواری
  • تولید روکش‌های صندلی و دیگر قسمت‌های داخل خودرو
  • ساخت محصولات پزشکی و بهداشتی مثل کیسه‌های داخل وریدی

نکات ایمنی استفاده از روغن DOP

اگر در بخش تولید به‌صورت مداوم با روغن دی او پی سروکار دارید، بهتر است اطلاعات کافی در زمینه نکات ایمنی استفاده از این محصول را داشته باشید. از آنجا که مواد شیمیایی سرطان‌زا و پرخطر در ترکیبات این روغن مشاهده می‌شود، باید مراقب باشید که تحت هیچ شرایطی با پوست بدن در تماس نباشد یا بوی آن را استنشاق نکنید. چراکه حتی در مقادیر ناچیز می‌تواند موجب آسیب‌دیدگی ریه‌ها، کلیه‌ها، قلب و دستگاه تنفسی شود! سوزش و آسیب‌های پوستی از دیگر اثرات احتمالی کارکردن مداوم با این محصول پرخطر است.

مسئله مهم دیگری که لازم است درباره آن بدانید، شیوه درست نگهداری است. روغن DOP نباید به هیچ وجه وارد شبکه فاضلاب شهری و محیط‌زیست شود. حتی‌الامکان بهتر است تا پایان مصرف در ظروف بسته به دور از مواد ناسازگار و در محیط خشک و خنک نگهداری شود.

بهترین جایگزین‌های روغن دی او پی چیست؟

اگر به هر دلیلی به روغن DOP دسترسی ندارید، می‌توانید از جایگزین‌های مناسب این روغن مثل نرم‌کننده‌ها یا LVP استفاده کنید. امتزاج پذیری نرم‌کننده‌ها نسبت به DOP به‌مراتب بهتر و مهاجرت به سطح آن‌ها کمتر است. در عوض پلاستی سایزر LVP ویسکوزیته پایین‌تر و قیمت مناسب‌تری نسبت به روغن DOP دارد.

روغن دی او پی را چطور بخریم؟

روغن DOP یکی از محصولات پرتولید و پرفروش در دنیاست که در حال حاضر توسط تامین‌کنندگان بسیاری به بازار ایران تزریق می‌شود. بنابراین اینکه انتخاب بهترین فروشنده برای خرید روغن دی او پی برایتان گیج‌کننده باشد، اتفاق عجیبی نیست. شرکت آماتیس راه تجارت ویرا به پشتوانه سال‌ها تجربه درخشان در زمینه تامین مواد شیمیایی خط تولید صنایع مختلف و جلب رضایت خریداران چه از لحاظ کیفیت و چه از لحاظ قیمت محصولات، خیال شما عزیزان را بابت خرید عمده این محصول با بالاترین کیفیت راحت می‌کنیم.

برای اطلاع از آخرین قیمت و سفارش این محصول به‌صورت عمده، به شماره ۰۲۱۸۸۱۰۷۷۲۵ با کارشناسان ما در تماس باشید.

نوشتهٔ پیشین
دوده صنعتی یا کربن بلک چیست و چه کاربردهایی دارد؟
نوشتهٔ بعدی
الاستومر چیست کاربرد و انواع آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up