اتیلن پروپیلن دی ان مونومر و یا Ethylene Propylene Diene Monomer را به اختصار با نام EPDM میشناسند. EPDM و Neoprene هر دو از جایگزین های کائوچو طبیعی میباشند. بسیار در صنعت و تولید لاستیک ارزشمند بوده زیرا طول عمر خوب با هزینهای مقرون به صرفه دارند. اتیلن پروپیلن دیان مونومر نوعی لاستیک ترکیبی ساخته شده در آزمایشگاه میباشد. این محصول از ساختار پلیمری اشباع شده تشکیل شده و مقاومت بیشتری در برابر سایر لاستیکهای اشباع نشده و طبیعی دارد. نئوپرین نیز نوعی از لاستیک ترکیبی بوده که از پلیمریزاسیون و یا بسپارش کلرین به دست میآید. در فرایند بسپارش یک مونومر و یا ترکیبی از مونومرها به پلیمر تبدیل خواهند شد. انعطاف پذیر و مقاوم در برابر آسیبهای محیطی از ویژگی های نئوپرن میباشد.
اتیلن پروپیلن دی ان مونومر و نئوپرن هر دو از کائوچو های مصنوعی و پلیمرهای ترکیبی تولید شده باکیفیتی میباشند. با توجه به دوام بسیاری که این دو الاستومرهای همه منظوره داشته در انواع محصولات تولید شده لاستیکی و قطعات صنعتی کاربرد دارند. هر دو این محصولات مقاومت بسیاری در برابر اشعه ماورا بنفش داشته و دارای کاربردهای مشابه میباشند. در مقایسه EPDM و نئوپرن میتوان گفت EPDM در دمای بالا مزایای بیشتری داشته و مقاومت بالاتری دارد. اما Neoprene نیز انتخابی بسیار کاربردی با هزینه معقول برای تولید قطعات آسیب پذیر خواهد بود. هر چند هر دو این محصولات از سایر الاستومرهای موجود قیمت و کیفیت بیشتری دارند. در ادامه از این مقاله در سایت ویراتیس به مقایسه و مزایای هر کدام از این دو کائوچو مصنوعی خواهیم پرداخت.
برای خرید عمده مواد اولیه شیمیایی با شماره تماس 02188107725 در ارتباط باشید.

اتیلن پروپیلن دیان مونومر چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
اتیلن پروپیلن دیان مونومر و یا EPDM لاستیکی نسبتا ارتجاعی و انعطاف پذیر میباشد. این محصول در بین انواع لاستیک های تولید شده بیشترین مقاومت را داشته و به همین علت برای دماهای بسیار بالا از آن استفاده میشود. اتیلن، پروپیلن و مونومرهای دی ان از مواد اولیه تشکیل دهنده محصول EPDM میباشند. لاستیک های EPDM با کمک فناوری و کاتالیزوری و بسپارش قابل تولید بوده و مصارف بسیاری دارند. همچنین از این محصول در ترکیب با فیلرها، نرم کننده ها و فرایندهای فوم سازی نیز میتوان استفاده نمود.
لاستیک تولید شده بسیار با آب و مواد قلیایی سازگاری خوبی داشته و خراب نمیشود. فوم EPDM آب را جذب نکرده و تا مدت زمان طولانی بر روی خود حفظ میکند. اما باید تا جای امکان از روغن و دیگر هیدروکربن ها دور نگه داشت. در تولید بسیاری از دزدگیرها و واشر از اتیلن پروپیلن دی ان مونومر به همراه سیلیکون استفاده میشود. مقاومت بسیار بالا و کارآیی در مکان های متفاوت را میتوان از مهم ترین مزایای این محصول دانست. این مزیت موجب شده تا علاوه بر صنعت خودرو سازی و لاستیک سازی در دیگر صنایع نیز بسیار کاربردی باشد. تولید شلنگ های کاربردی خانه و باغ، واشر و درزگیر برای یخچال و فریزر، درزگیر پنجره، ورقههای ضد آب، درزگیر در منزل و خودرو و … از کاربردهای بسیار مورد استفاده از محصول EPDM به عنوان کائوچو مصنوعی خواهد بود.
دمای قابل تحمل در EPDM
حداکثر دمای قابل تحمل برای اتیلن پروپیلن دیان مونومر جامد 130 درجه سانتیگراد و یا 220 درجه فارنهایت خواهد بود. و در دمایی بالاتر از این قابلیت های خود را ممکن است از دست داده و ذوب شود. این تحمل دما برای EPDM به صورت فوم تنها تا 200 درجه فارنهایت خواهد بود. در نتیجه از معایب این محصول میتوان به این مورد اشاره نمود. در مقایسه EPDM جامد و نئوپرن از دمای قابل تحمل بالاتر برای EPDM میتوان اشاره نمود. همچنین در مقابل محیط های روغنی نئوپرن گزینه بهتری برای انتخاب میباشد.

کائوچوی EPDM (اتیلن پروپیلن EPDM KEP 270) را در شرکت ویراتیس خرید نمایید.
نئوپرن و مزایا و معایب آن را بشناسید
عدم تاثیرپذیری شیمیایی، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر بسیاری از آسیبهای محیطی را میتوان از خواص نئوپرن دانست. Neoprene نیز یکی از لاستیک های باکیفیت و مقاوم ساخته شده میباشد. محصولات ساخته شده از نئوپرن مقاومت بسیار بالایی در برابر آسیب خواهند داشت. به طور مثال در برابر حلال، چربی، روغن، خنک کننده و … به راحتی خراب نشده و از بین نمیروند. این ماده موجب شده تا محصولات به راحتی پاره نشده و یا در مقابل تغییرات آب و هوایی و دمایی نیز استقامت بسیاری از خود نشان بدهند. در نتیجه یک گزینه عالی و در عین حال مقرون به صرفه برای محیط های خارج از خانه و محصولاتی که در هوای آزاد در معرض آسیب قرار میگیرند خواهد بود.
در مقایسه EPDM و نئوپرن میتوان گفت Neoprene به نسبت اتیلن پروپیلن دی ان مونومر مقاومت دمایی کمتری در محیط های باز دارد. که این گزینه را میتوان از معایب این کائوچو و یا لاستیک مصنوعی دانست. اما با توجه به مزایای بسیاری که داشته در بسیاری از صنایع همچون لاستیک سازی، تولید قطعات خودرو، واشر، و بسیاری از لوازم مکانیکی و ساختمانی کاربرد دارد. همچنین این ماده چسبندگی بسیار راحتی در برابر اکثر مواد و مهمتر از همه فلزات دارد. در نتیجه گزینه بسیار مناسبی برای انواع درزگیرهای در و پنجره خواهد بود. زیرا شما میتوانید این محصول را برای مدت زمان طولانی در بیرون از خانه نگهداری کرده و خراب نشود.
نئوپرن جامد به نسبت فوم نئوپرن مقاومت بسیار زیادی در برابر آب دارد. به همین علت تولید لباس و تجهیزات غواصی از دیگر کاربردهای بسیار مهم نئوپرن میباشد. فوم نئوپرن سلول بسته در برابر سلول باز مقاومت بیشتری در برابر جذب آب دارد. هر چند قیمت این محصول در برابر بسیاری از سایر لاستیک های ترکیبی بیشتر بوده اما فواید بسیاری نیز دارد.

مقایسه EPDM و نئوپرن
در نهایت در مقایسه EPDM و نئوپرن میتوان گفت خواص و مزایای این دو محصول بسیار زیاد بوده و در نتیجه در صنایع مختلف کاربردهای فراوانی دارند. همچنین از ترکیب این دو کائوچو و لاستیک مصنوعی با کائوچو طبیعی نیز قطعات بسیاری در کارخانهها تولید میشود. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان خبره و مجرب ما در شرکت ویراتیس در ارتباط باشید. برای خرید محصولات و مواد اولیه صنایع به صورت عمده نیز از طرق سایت و یا تلفن تماس 02188107725 اقدام نمایید. در این مجموعه شما میتوانید مواد اولیه لاستیک سازی مورد نیاز خود را در بسته بندی و وزن های متفاوت ثبت سفارش نمایید.