مقالات کائوچو, مقالات مواد اولیه لاستیک

فرآیند و فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی

مراحل تولید و فرمالیسیون کائوچو مصنوعی

فرآیند و فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی توسط پلیمرهایی با گروه‌های عاملی فعال بوده و مواد اولیه آن عموما از مشتقات نفت می‌باشند. کائوچو مصنوعی از کاتالیز مونومرهای هیدروکربن های ترک خورده به دست می‌آید. این محصول انواع مختلفی داشته که برخی از آن‌ها جایگزین بسیار مناسبی برای کائوچو طبیعی در ساخت لاستیک و سایر محصولات الاستومری خواهند بود. یکی از انواع کائوچو مصنوعی SBR بوده و از ترکیب پلیمرهای استایرن و بوتادین به دست می‌آید. کائوچو EPDM، کائوچو مصنوعی BPR، کائوچو نئوپرن و … از انواع کائوچو مصنوعی های پرفروشی بوده که در شرکت ویراتیس نیز موجود و به صورت عمده قابل خریداری می‌باشند.

انواع کائوچو مصنوعی روش تولید و کاربردهایی شبیه به هم داشته اما در برخی از ویژگی‌ها همچون دمای ذوب، کیفیت کشش، فرم‌دهی و … با یکدیگر مغایرت دارند. برای استفاده از کائوچو در تولید محصولاتی همچون تایر خودرو نیاز به پلیمر مشبک بوده تا از الاستیسیته آن کم شود. برای این کار می‌توان از حرارت دادن ماده اولیه کائوچو با گوگرد استفاده نمود. این رویداد را با نام ولکانیزاسیون و یا پخت لاستیک می‌شناسند.

پیشنهاد می شود: پخت لاستیک چیست؟ انواع روش های پخت لاستیک کدامند؟

فرآیند و فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی
فرآیند و فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی

برای خرید انواع کائوچوهای مصنوعی در شرکت ویراتیس با شماره تماس 02188107725 در ارتباط باشید.

فرآیند و تولید انواع کائوچو مصنوعی

تولید کائوچو مصنوعی به طور معمول از پلیمرهای ایزوپرن بوده و با توجه به فرمالیسیون تولیدی، انواع و نام‌گذاری های متفاوتی دارند. در بسیاری از این فرآیندها، تولید پلیمر راحت‌تر از تبدیل شیره لاتکس به کائوچو طبیعی خواهد بود. و با توجه به افزایش جمعیت و کم بودن منابع طبیعی، تولید کائوچو مصنوعی بهترین روش با هزینه کمتر می‌باشد. پلیمر بوتادین در صورت پلیمریزه شدن از کلروپرن تبدیل به کائوچو نئوپرن یکی از پرفروش ترین و پراستفاده ترین کائوچوهای مصنوعی خواهد شد.

پلیمر بوتادین از اولین الاستومرهای تولید شده در جهان را با نام PBR نیز می‌شناسند. این الاستومر در سال 1910 توسط دانشمندی روسی با نام واسیلویچ، طی فرآیندی شیمیایی اختراع شده است. PBR شباهت و کارآیی هایی بسیار مشابه با لاستیک طبیعی یعنی پلی ایزون داشته و موجب شده تا در صنایع بسیار مهمی همچون تولید تایر اتومبیل، تسمه ماشین و چرخ هواپیما مورد استفاده قرار گیرد. PBR در مقایسه با سایر پلیمرها مقاومت دمایی بسیار بالایی داشته و در دماهای پایین به راحتی از بین نرفته و شکننده نمی‌شود. به همین علت در تمام فصول سال در دمای بیرون از منزل کاربردی بوده و به راحتی خراب نخواهد شد.

مراحل ساخت و تولید کائوچو مصنوعی PBR

واکنش پلیمریزاسیون در تولید پلی بوتادین رابر PBR با کمک کاتالیست های مختلفی انجام می‌گیرد. کاتولیست هایی همچون تیتانیوم، لیتیم، نیکل، کبالت و کاتالیزگرهایی همچون متالسون موجب شده تا فرآیند فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی به راحتی انجام بگیرد. تولید پیوندهای دوگانه ترانس، سیس و وینیل در بوتادین توسط کاتالیزگر متالسون انجام گرفته و موجب سنتز شدن PBR خواهد شد. در این ترکیبات شیمیایی ماده اولیه پلیمریزاسیون با دیگر مواد شمیایی همچون استایرن واکنش داده و موجب تولید کائوچو مصنوعی با خواص لاستیکی می‌شود. محصولات به دست آمده ویژگی های لاستیکی متفاوتی داشته اما همگی خواص مکانیکی، سختی و توان کششی بسیار بالایی دارند. به راحتی خراب نشده و در طولانی مدت قابل استفاه در صنایع مختلف خواهند بود.

مراحل ساخت و تولید کائوچو مصنوعی PBR
مراحل ساخت و تولید کائوچو مصنوعی PBR

خواص و مزایا در استفاده از کائوچو مصنوعی

مهم ترین مزیت در تولید و استفاده از انواع کائوچو مصنوعی، قیمت مناسب در کنار استفاده بهینه از منابع طبیعی خواهد بود. خواص و ویژگی های کائوچو مصنوعی تفاوتی با کائوچو طبیعی نداشته اما بسیار مقرون به صرفه‌تر برای تولیدکننده و مشتریان است. همچنین پایداری بیشتری در برابر عوامل خورنده و تجزیه‌پذیری کمتری دارد. کائوچو مصنوعی در برابر شرایطی همچون حرارت بسیار بالا و یا بسیار پایین، اشعه UV و یا در برابر رطوبت و باران و انواع شرایط محیطی طبیعی مقاومت بیشتری نسبت به کائوچو طبیعی دارد.

محصولات متنوع و با کیفیت بیشتری توسط کائوچو مصنوعی تولید خواهد شد. چرا؟ زیرا تنوع محصولات بیشتری داشته و قابلیت استفاده در انواع صنایع را دارد. همچنین قابل بازیافت در صنایعی همچون لاستیک سازی داشته و این امر می‌تواند کمک بسزایی در حفظ سلامت طبیعت داشته باشد. صنایع خودروسازی، صنایع لباس های مخصوص همچون لباس غواصی، صنایع ساختمانی و … از کاربردهای کائوچو مصنوعی می‌باشند.

استفاده از کائوچو مصنوعی در تولید تایر ماشین و هواپیما
مزایا و استفاده از کائوچو مصنوعی در تولید تایر ماشین و هواپیما

مراحل تولید و فرمالیسیون کائوچو مصنوعی

فرآیند و فرمالیسیون تولید کائوچو مصنوعی از چندین مرحله اصلی پیروی می‌کند. در ادامه مراحل کلی مربوط به پردازش و ساخت کائوچو مصنوعی معمولی را توضیح خواهیم داد.

  1. مخلوط هیدروکربنی مورد نیاز برای تولید کائوچو مصنوعی در ابتدا از نفت خام و یا زغال سنگ تصفیه نشده به دست می‌آید.
  2. این مواد اولیه با نام نفتا یعنی مخلوط هیدروکربن مایع قابل اشتعال شناخته می‌شوند. مخلوط هیدروکربنی نفتا در تولید بنزین و پلاستیک بیشترین استفاده را دارد. هیدروکربن‌ها با گازهای طبیعی ترکیب شده و واکنش می‌دهند. نتیجه این واکنش تولید مونومرهایی بوده که مولکول‌ها ‌را به یکدیگر متصل می کنند. این مونومرها پلیمرها که در تولید کائوچو مصنوعی نقشی اساسی دارند را ایجاد می‌نمایند. مونومرهای رایجی که در تولید انواع کائوچو مصنوعی استفاده می شود عبارتند از: کائوچو استایرن – بوتادین (SBR)، کائوچو نیتریل (NBR) و کائوچو بوتیل (IIR). شما می‌توانید کائوچو NBR (اکریلو نیتریل بوتادین رابر 35 L) را در شرکت ویراتیس خریداری نمایید.
  3. در مرحله بعدی و تبدیل پلیمرها به زنجیره های پلیمری قابل استفاده برای تولید کائوچو از عوامل شیمیایی مختلفی استفاده می‌شود. و در نهایت و با کمک این عوامل شیمیایی مرحله بعدی شکل خواهد گرفت.
  4. نام فرآیند شیمیایی که در مرحله بعدی شکل می‌گیرد ولکانیزاسیون است. در فرآیند ولکانیزاسیون ماده کائوچو با افزوده شدن گوگرد و انواع فعال کننده و شتاب دهنده‌ها به موادی پایدار تبدیل خواهد شد. ولکانیزاسیون پلیمرها را با کمک شتاب دهنده به موادی بادوام و قابل استفاده در صنعت تبدیل می‌نماید.
  5. در آخر کائوچو مصنوعی تولید شده با دستگاه های مخصوص به فرم و دلخواه مورد نیاز در صنایع مختلف تبدیل شده و تحت بررسی های تضمین کیفیت نیز قرار می‌گیرد. تولید تایر و لاستیک از اصلی ترین موارد مصرف کائوچو مصنوعی و کائوچو طبیعی است.

خرید و اطلاعات بیشتر در مورد کائوچو و کائوچو مصنوعی را در صفحه آن در سایت ویراتیس بخوانید.

مراحل تولید و فرمالیسیون کائوچو مصنوعی
مراحل تولید و فرمالیسیون کائوچو مصنوعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *