اطلاعات عمومی, مقالات کائوچو

سیلیکون رابر چیست؟

سیلیکون رابر چیست؟

سیلیکون رابر یا کائوچو سیلیکونی یک الاستومر از دسته کائوچو مصنوعی است که کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارد. دو نوع از سیلیکون وجود دارد که با هم تفاوت بوده و کاربردهای مختلفی نیز دارند. نوع اول یک عنصر است، در حالی که نوع دوم که کائوچو نیز جزوی از آن محسوب می‌شود، سیلیکون پلیمری است که شامل عناصر مختلفی از جمله عنصر سیلیکون می‌باشد. انواع مختلفی از سیلیکون پلیمری شامل ساختارهای متفاوت ترکیبات سیلیکون با کربن، هیدروژن، اکسیژن و سایر مولکول‌ها وجود دارد. انواع مختلف آن با توجه به گروه‌های شیمیایی آلی و ساختار کلی مولکول‌ها می توانند خواص متفاوتی داشته باشند. پیوند سیلیکون-اکسیژن در ساختار این ماده موجب خواص متعددی از جمله مقاومت در برابر دماهای بالا، عایق الکتریکی و مقاومت در برابر ازن شده است.

سیلیکون رابر چیست؟

مزایای کائوچو سیلیکونی چیست؟

سیلیکون یک الاستومری بادوام و انعطاف پذیر با مقاومت در برابر دمای بالا است که بازه دمای عملیاتی آن بین 150- درجه فارنهایت (100- درجه سانتیگراد) تا 480 درجه فارنهایت (250 درجه سانتیگراد) است. عایق الکتریکی قوی است که مصرف آن را برای ترانسفورماتورها، عایق‌های خطوط ولتاژ و سایر تجهیزات الکتریکی ایده آل کرده است. از نظر شیمیایی پایدار و مقاوم در برابر آب، اکسیژن و رطوبت است و می‌تواند طولانی مدت در معرض اکسیژن، باد، باران، UV و ازن قرار گرفته و در برابر آسیب مقاومت کند. سمیت کم سیلیکون آن را به الاستومری ایمن برای کاربردهای غذایی و پزشکی تبدیل می کند. از زمان تایید FDA در سال 1979، معمولا در ظروف آشپزی، ظروف آشپزخانه و ظروف نگهداری مواد غذایی یافت می‌شود. در زمینه پزشکی، سیلیکون در ضربان سازها، استنت‌ها، ماسک‌های تنفسی و لوله‌های تغذیه و بسیاری از موارد دیگر استفاده می‌شود.

معایب کائوچو سیلیکونی چیست؟

این ماده در برابر روغن مقاومت ضعیفی دارد و می‌تواند پس از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض روغن متورم شود و شکل و فرم خود را از دست بدهد. همچنین مقاومت در برابر پارگی آن کم است، اگرچه می‌تواند با افزودن سایر مواد موجب تغییر ساختار شیمیایی آن شده و مقاومت پارگی آن را بهبود بخشید. در نهایت، سیلیکون یکی از گران‌ترین الاستومرها است. کیفیت بالایی که دارد، آن را به یک الاستومر درجه یک تبدیل می‌کند، اما همین موارد موجب بالا رفتن قیمت نهایی آن نیز می‌شود. در هنگام انتخاب یک ماده اولیه باید تمام مزایا و معایب آن را در نظر بگیرید تا با توجه به کاربردی که مد نظر دارید، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

مزایا و معایب سیلیکون رابر

آیا سیلیکون برای انسان سمی است؟

سیلیکون را می توان به طور طبیعی به عنوان یک عنصر یافت، با این حال، بیشتر مواد سیلیکونی مورد استفاده در محیط های تجاری یا صنعتی، ساخته دست بشر هستند. سیلیکون یک ماده آزمایشگاهی است که از چندین ماده شیمیایی مختلف از جمله: سیلیکون (یک عنصر طبیعی)، اکسیژن، کربن و هیدروژن تشکیل شده است. سیلیکون مایع به طور کلی برای انسان سمی است، اما مواد سیلیکونی وجود دارند که تایید شده توسط FDA بوده و برای استفاده در پخت و پز یا نگهداری مواد غذایی در دسترس است. الاستومر سیلیکونی درجه FDA معمولاً برای حمل و نقل مواد غذایی استفاده می‌شود زیرا با موادی ساخته شده است که مطابق با استانداردهای تعیین شده توسط سازمان غذا و دارو است. علاوه بر این، سیلیکون در جراحی های زیبایی به شکل ایمپلنت استفاده می‌شود، بنابراین تا زمانی که از آن به صورت خارجی استفاده شود، برای استفاده انسان ایمن است و خطری ندارد. سیلیکون رابر هرگز نباید تزریق یا بلعیده شود زیرا ممکن است منجر به مشکلات جدی سلامتی شود که ممکن است باعث مرگ فرد شود.

کاربردهای کائوچو سیلیکونی چیست؟

سیلیکون یکی از پرکاربردترین پلیمرهای لاستیکی است. ترکیبی از استحکام، دوام و سایر ویژگی‌های فیزیکی و شیمایی، آن را در صنایع غذایی و پزشکی بسیار محبوب کرده است. نمونه‌هایی از کاربردهای سیلیکون عبارتند از:

  • دوام و توانایی سیلیکون برای مقاومت در برابر دماهای بالا، آن را به یک ماده خوب برای استفاده برای کاربردهای هوافضا، از جمله در پوشش محافظ، درزگیر، اجزای موتور و تجهیزات الکتریکی تبدیل کرده است.
  • خواص سیلیکون به آن اجازه می‌دهد تا در صنعت خودروسازی نیز ماده‌ای عالی و کاربردی باشد. اغلب در واشرها، درزگیرها و شیلنگ‌ها و لوله‌های مختلف یافت می‌شود.
  • دوام سیلیکون همراه با مقاومت آن در برابر باد، باران، اشعه ماوراء بنفش و ازن آن را به گزینه ای قوی برای مصارف ساختمانی تبدیل کرده است. این شامل چسب ها، درزگیرها و پوشش ها می شود.
  • سیلیکون در بسیاری از لوازم الکترونیکی یافت می‌شود که اغلب در سیلانت‌ها، چسب‌ها و پوشش‌های مدارها، اتصالات و لوله‌ها در طیف وسیعی از دستگاه‌های الکترونیکی مختلف استفاده می‌شود.
  • کاربرد آن در پزشکی به این دلیل است که اکثر ویژگی‌های سیلیکون مورد تایید FDA بوده و همین امر که موجب شده به یک ماده ایمن برای استفاده برای انواع مختلف تجهیزات پزشکی، از جمله ضربان ساز، استنت، ماسک‌های تنفسی و لوله‌های تغذیه تبدیل شود.
  • دلیل کاربرد سیلیکون در بسته بندی و فرآوری مواد غذایی مانند استفاده از آن در صنعت پزشکی است. سیلیکون به دلیل ایمنی و دوام بالایی که دارد برای بسته بندی و فرآوری مواد غذایی نیز استفاده می‌شود. اغلب در ظروف نگهداری مواد غذایی و ظروف و وسایل آشپزخانه به کار می‌رود.
کاربردهای سیلیکون رابر

کائوچو سیلیکونی نتیجه تلاش‌های شرکت‌های شیمیایی مختلف در سراسر جهان برای یافتن ماده‌ای بود که بتواند دماهای شدید را تحمل کند. اولین الاستومر سیلیکونی در سال 1943 ظاهر شد و در سال 1947 برای مصرف انبوه در سرتاسر جهان در دسترس قرار گرفت. در دهه‌های پس از آغاز به کار، این ماده سیلیکونی برای استفاده در خودرو، جابجایی مواد غذایی، الکترونیک، پزشکی و کاربردهای ساختمانی محبوب بوده است. کاربردهای گسترده آن در درجه اول به این دلیل است که لاستیک سیلیکونی دارای محدوده دمای عملیاتی گسترده‌ای است که به آن اجازه می‌دهد تا خواص خود را در بازه‌های دمایی مختلف حفظ کند. محصولات سیلیکونی همچنین از مقاومت خوبی در برابر آب و هوا و مواد شیمیایی برخوردار هستند که آن‌ها را برای استفاده در فضای باز و صنعتی ایده آل می‌کند.

حلال سیلیکون رابر

از حلال سیلیکون رابر زمانی استفاده می‌شود که برای کاربرد خاصی نیاز به کاهش ویسکوزیته سیلیکون داشته باشند. به طور کلی ویسکوزیته مواد سیلیکونی بالا است و ممکن است حتی با گذشت زمان از تولیدشان، ویسکوزیته آن‌ها بالاتر رفته و عملا انعطاف خود را کامل از دست بدهند. در این مواقع برای کاربرد بهتر و بهبود خواص آن از حلال سیلیکون رابر استفاده می‌شود. این ماده بدون اینکه خواص جدیدی مانند چربی پدید بیاورد، با رقیق کردن سیلیکون رابر، انعطاف آن را بیشتر می‌کند.

مواد اولیه سیلیکون رابر

سیلیکون به دلیل مقاومت در برابر دما، دوام بالا و غیر سمی بودن کاربردهای زیادی دارد. از جمله کاربردهای آن در مصارف پزشکی، پردازش و ذخیره‌سازی مواد غذایی، عایق‌ در لوازم برقی و الکتریکی و کاربرد در صنایع مختلف است. سیلیکون رابر، کائوچو به همراه زنجیر بلند یک پلیمر مصنوعی به نام سیلیکون است. این زنجیر پلیمری با اکسیژن و هیدروکربن‌ها واکنش داده و سیلیکون رابر تولید می‌شود. ساختار و قرار گیری هر کدام از عناصر در این ترکیب می‌تواند حواص جدیدی را در این ماده شیمیایی ایجاد کند که کاربردهای متنوعی در صنایع به همراه خواهد داشت.

سیلیکون رابر مایع چیست؟

سیلیکون رابر مایع، از سیلیکون با خواص بهبود یافته و پلایتن تهیه می‌شود. پلاتین مورد استفاده در این ترکیب با درصد خلوص بالا است که موجب پایداری بالای این ماده می‌شود. کاربردهای سیلیکون رابر مایع به دلیل محدوده دمای عملیاتی گسترده‌ای که دارد، گرما سخت بودن، آب گریزی، پایداری و مقاومت بالا بسیار زیاد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *